Fyll i livsarkivet

Vi förstår om det kan kännas lite underligt att tänka på döden när man befinner sig mitt i livet. Men det här med att använda sig av Livsarkivet är inte så dramatiskt som det kan verka. Det handlar om att göra en enkel sammanställning av sådant som du ändå känner väl till. Sådant som dina nära och kära en dag kommer att behöva veta.

Vem eller vilka vill du t ex ska ärva din kvarlåtenskap?

Även om du kanske inte funderar över sådant just nu, är det just nu du borde skriva ner dina önskemål. Det här är frågor som annars avgörs på känslokalla, juridiska grunder – kanske är inte det vad du önskar. Andra viktiga dokument, som samboavtal och äktenskaps-förord har givetvis också avgörande betydelse vid ett dödsfall. Livsarkivet fungerar här som en garanti för att även sådana papper kommer i rätta händer.

Har du försäkringar som faller ut om du skulle avlida?

Hur väl känner dina närmaste till det, vilket försäkringsbolag ska de vända sig till och var finns dina viktiga försäkringspapper? Enkelt att notera i Livsarkivet – noteringar som blir oerhört värdefulla den dagen dina anhöriga behöver visshet.

Eftersom du anlitar en auktoriserad begravningsbyrå får du hjälp med alla de svåra frågorna av juridiskt kunnig personal – frågor som kan handla om testamente, samboavtal, äktenskapsförord, försäkringar osv.

Vilka önskemål har du inför din begravning?

Det här är kanske den svåraste frågan av alla.Man vill helt inte tänka den tanken. Men gör du det nu, en gång för alla, så underlättar du kommande beslut som kan vara både tunga och konfliktfyllda för dina närmaste. Det kan handla om allt från att du bestämmer allt i minsta detalj till att du har några få önskemål som dina anhöriga får utgå från.

Du kan uppdatera Livsarkivet när du vill.

Du kan logga in med bankID och fylla i livsarkivet på nätet och uppdatera det så ofta du vill. Du kan också ladda ner det här, skriva ut och fylla i eller komma in till oss och hämta ett exemplar. Vill du boka en tid så att vi fyller i det tillsammans är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. När du fyllt i och lämnat Livsarkivet till oss har du full frihet göra ändringar och kompletteringar – allt eftersom din livssituation förändras. Du kanske flyttar till annan ort och vill flytta med dig Livsarkivet? Då kan det vara tryggt att veta att du med största sannolikhet har en auktoriserad begravningsbyrå i din närhet, som tar hand om och förvarar det säkert. Vi är nära 400 engagerade och auktoriserade begravningsbyråer över hela landet.

Fyll i livsarkivet online

Livsarkivet >>

Klicka här för att ladda ner livsarkivet